Haberler

Haberler

Kamu Üniversite Sanayi İş Birliği Platformundan Dereli Fren’e Ziyaret

Kastamonu Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi A.Ş. Üniversite Sanayi İş Birliği Merkezi öncülüğünde oluşturulan, Kamu Üniversite Sanayi İş Birliği kapsamında çeşitli kamu kurum paydaşlarından oluşan ortak strateji platformu yirmi birinci ziyaretini Kastamonu Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan ve elektromanyetik fren sistemleri alanında faaliyet gösteren Dereli Elektromagnetik Fren San ve Diş Tic. Ltd. Şti’ye gerçekleştirdi.

Toplantıda üniversite ve sanayi iş birliği açısından şirket ile ortak araştırma, analiz ve proje geliştirme konularında yapılabilecek iş birlikleri görüşüldü. Özellikle tasarım tescil başvurusu alanında üniversite ile yapılabilecek iş birlikleri üzerinde duruldu. Ziyaret karşılıklı temenni ve memnuniyet ile son buldu.

Ziyarette toplantıya ev sahipliği yapan şirket Genel Müdürü Ahmet Dereli, Kastamonu İl Sanayi ve Teknoloji Müdürü Selahattin Emirsüleymanoğlu, Kastamonu Ticaret İl Müdürü Halil Alper, KOSGEB İl Müdürü Nevzat Erol, Kastamonu TSE Müdürü Bayram Güven, Kastamonu Üniversitesi’nden Rektör Yardımcısı ve Genel Müdürümüz Prof. Dr. Kasım Yenigün, Prof. Dr. Arif Uzun, Dr. Öğr. Üyesi Erman Zurnacı, Öğr. Gör. Kazım Yasin Özbey, Öğr. Gör. Mehmet Fırat Olgun ve Öğr. Gör. Berkan GÜNGÖR bulundular.